Menu
Wat is leve het onderwijs?

Overleg PO-Raad d.d. 2 juli 2018

12 juli 2018
Categorie: register

Op 2 juli jl. sprak Leve het onderwijs met de PO-Raad over het lerarenregister. Dit overleg was ingepland ter voorbereiding op het gesprek dat de PO-Raad op maandag 9 juli 2018 had met Alexander Rinnooy Kan.

Rinnooy Kan heeft van minister Arie Slob van Onderwijs de opdracht gekregen in kaart te brengen wat er nodig is om de implementatie van het lerarenregister voort te kunnen zetten, zoals het formeren van een beroepsorganisatie onder leraren.

De PO-Raad en Leve het onderwijs zijn het er over eens dat het belangrijkste blijft dat de leraar zelf de regie heeft over de gegevenslevering. Het oorspronkelijke doel van het register - professionalisering van de leraar - blijft voorop staan en voorkomen moet worden dat het lerarenregister een doel op zich wordt.

 

Voeg een reactie toe

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:Reacties (0)


Gerelateerde artikelen binnen register

Overleg PO-Raad d.d. 2 juli 2018

Lees verder

Helma van der Hoorn bij NieuwBestuur Dutch Davos van New Business Radio

Lees verder

Minister Slob stuurt brief aan schoolbesturen over het lerarenregister

Lees verder

Wat is leve het onderwijs?

Leve het onderwijs is een initiatief ván schoolbesturen, vóór schoolbesturen, leraren en iedereen die het onderwijs liefheeft. Het is tijd dat bestuurders meer van zich laten horen. Om te laten zien hoe mooi het onderwijs in Nederland is en hoe goed de scholen en onderwijsprofessionals het doen!

Leve het onderwijs neemt de onderwijsprofessional serieus. Omdat wij in hen geloven. Soms vinden we ook dat dingen anders kunnen of moeten. Wetten, regels of ideeën van de overheid bijvoorbeeld, belemmeren ons soms om goed onderwijs te realiseren. Deze thema’s pakken we op en pakken we aan. Zodat we samen het onderwijs kunnen blijven vieren. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!