Menu

Bijeenkomsten

Soms vinden we dat dingen anders kunnen of moeten. Wetten, regels of ideeën van de overheid bijvoorbeeld. Deze thema’s pakken we op en pakken we aan. Zodat we samen het onderwijs kunnen blijven vieren.

Landelijke bijeenkomst 17 mei 2022

Leiden met lef!

Meer info

Save the date: Landelijke bijeenkomst 17 mei 2022

Meer info

Landelijke bijeenkomst 11 november

'Vier het vakmanschap'.

Meer info

Regiobijeenkomst 7 september

Deze regiobijeenkomst ging in op het manifestonderdeel: Van controle naar vertrouwen.

Meer info

Informele bijeenkomsten september (2020)

Leve het Onderwijs! organiseert in september een viertal informele bijeenkomsten voor ondertekenaars van het manifest. Tijdens deze regionale ontmoetingen van gelijkgestemde bestuurders blikken we met elkaar terug op het afgelopen halfjaar en de betekenis van het manifest in deze periode. We zijn van 15:30 - 17:00 uur te gast bij een collega bestuur.

Meer info

Bijeenkomst (19-05-2021)

Op 19 mei 2021 stond weer een Leve het Onderwijs! bijeenkomst gepland.

Meer info

Extra lunchbijeenkomst over 'Stop nu het verplichten van toetsen' (12-03-2021)

Op 12 maart was er een extra online lunchbijeenkomst om met ondertekenaars in gesprek te gaan over het manifest 'Stop nu het verplichten van toetsen'.

Meer info

Online regiobijeenkomst voor bestuurders (04-03-2021)

Juist in deze tijd is het belangrijk om zo nu en dan samen te reflecteren en stil te staan bij de bedoeling van ons onderwijs. Waar zijn we van en waar doen we het voor? In deze roerige tijd willen we graag in dialoog zijn met elkaar en verbinding houden.

Meer info

Congrestival (31-10-2019)

Wij bestuurders staan weliswaar op relatieve afstand van de praktijk op onze scholen, maar dat wil nog niet zeggen dat onze impact beperkt is. Integendeel, onze manier van sturen is voelbaar tot in iedere klas. Maar hoe sturen we nu zodanig dat leerkrachten en leerlingen zich in die klas en daarbuiten gezien en gehoord voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen?

Meer info

Bijeenkomst (13-02-2020)

In een sprankelend nieuw decennium, wilden we graag samen een volgende stap maken rondom de beweging Leve het Onderwijs! Na het ‘Congrestival’ hebben we met de evaluaties in de hand een passend vervolg bedacht en vorm gegeven aan de eerste bijeenkomst. Deze was alleen voor bestuurders en werd ondersteund door experts uit de ‘workshots' van het Congrestival.

Meer info

Bijeenkomst (03-11-2020)

Op 3 november 2020 vond een online event plaats exclusief voor ondertekenaars van het Leve het Onderwijs! manifest.

Meer info

Blijf op de hoogte van het initiatief ‘leve het onderwijs’

Wij zullen één keer per kwartaal een nieuwsbrief versturen

Wat is leve het Onderwijs?

Leve het Onderwijs! is een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Een beweging van bestuurders die bewegen van ‘doen zoals wij het altijd deden ’naar ‘werken vanuit de bedoeling’.

We delen kennis en expertise, doen (wetenschappelijk) onderzoek naar de nieuwe manier van besturen, dragen onze ervaringen uit en laten ons geluid horen bij beleidsmakers. Leve het onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!