Menu
Wat is leve het onderwijs?

Actueel

afbeelding bij Besturen is faciliteren dat de ontmoeting plaats vindt

Besturen is faciliteren dat de ontmoeting plaats vindt

Sytske Feenstra is bestuurder van Stichting Jong Leren. Een stichting met 26 confessionele basisscholen in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Aalsmeer. “Het is een illusie om te denken dat je bestuurlijk kan zeggen dat ‘als we nou maar netjes opschrijven wat iedereen moet doen’, dat dan 600 medewerkers dat ook maar meteen gaan doen.”

Lees verder
afbeelding bij Goed nieuws; Lerarenregister in de ijskast

Goed nieuws; Lerarenregister in de ijskast

In een reactie op het advies ‘Verkennend Leren’ van Rinnooy Kan, laat Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, weten dat het lerarenregister in de ijskast gaat. Ook voor schoolbestuurders is een belangrijke rol weggelegd.

Lees verder
afbeelding bij Kamerbrief extra actie tegen het lerarentekort

Kamerbrief extra actie tegen het lerarentekort

In de brief van de minister van 24 augustus 2018 aan de Tweede Kamer wordt de kamer geïnformeerd over de aanpak van het lerarentekort.

Lees verder
afbeelding bij Leve het onderwijs!

Leve het onderwijs!

Deze week is de site van Lerarentekort is nu! nieuw leven ingeblazen. Op de site wordt aandacht gevraagd voor het actuele lerarentekort na de zomervakantie. Reden te meer om te laten zien hoe leuk het onderwijs is!

Lees verder
afbeelding bij Overleg PO-Raad d.d. 2 juli 2018

Overleg PO-Raad d.d. 2 juli 2018

Op 2 juli jl. sprak Leve het onderwijs met de PO-Raad over het lerarenregister. Dit overleg was ingepland ter voorbereiding op het gesprek dat de PO-Raad op maandag 9 juli 2018 had met Alexander Rinnooy Kan.

Lees verder
afbeelding bij Overleg OCW d.d. 29 juni 2018

Overleg OCW d.d. 29 juni 2018

Op 29 juni 2018 heeft een afvaardiging van Leve het onderwijs gesproken met beleidsmedewerkers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel van het gesprek was door te praten over de implementatie van de Wet Beroep Leraar en de rol van Leve het onderwijs bij nieuwe beleidsontwikkeling in de toekomst.

Lees verder
afbeelding bij Helma van der Hoorn bij NieuwBestuur Dutch Davos van New Business Radio

Helma van der Hoorn bij NieuwBestuur Dutch Davos van New Business Radio

Op 25 juni was Helma van der Hoorn op bezoek bij NieuwBestuur Dutch Davos van New Business Radio.

Lees verder
afbeelding bij Minister Slob stuurt brief aan schoolbesturen over het lerarenregister

Minister Slob stuurt brief aan schoolbesturen over het lerarenregister

Minister Slob stuurde onlangs een brief aan schoolbesturen over het lerarenregister. Leve het Onderwijs stuurde een reactie.

Lees verder

Wat is leve het onderwijs?

Leve het onderwijs! is een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Een beweging van bestuurders die bewegen van ‘doen zoals wij het altijd deden ’naar ‘werken vanuit de bedoeling’.

We delen kennis en expertise, doen (wetenschappelijk) onderzoek naar de nieuwe manier van besturen, dragen onze ervaringen uit en laten ons geluid horen bij beleidsmakers. Leve het onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!