Menu
Wat is leve het onderwijs?

Actueel

afbeelding bij Kamerbrief extra actie tegen het lerarentekort

Kamerbrief extra actie tegen het lerarentekort

In de brief van de minister van 24 augustus 2018 aan de Tweede Kamer wordt de kamer geïnformeerd over de aanpak van het lerarentekort.

Lees verder
afbeelding bij Leve het onderwijs!

Leve het onderwijs!

Deze week is de site van Lerarentekort is nu! nieuw leven ingeblazen. Op de site wordt aandacht gevraagd voor het actuele lerarentekort na de zomervakantie. Reden te meer om te laten zien hoe leuk het onderwijs is!

Lees verder
afbeelding bij Overleg PO-Raad d.d. 2 juli 2018

Overleg PO-Raad d.d. 2 juli 2018

Op 2 juli jl. sprak Leve het onderwijs met de PO-Raad over het lerarenregister. Dit overleg was ingepland ter voorbereiding op het gesprek dat de PO-Raad op maandag 9 juli 2018 had met Alexander Rinnooy Kan.

Lees verder
afbeelding bij Overleg OCW d.d. 29 juni 2018

Overleg OCW d.d. 29 juni 2018

Op 29 juni 2018 heeft een afvaardiging van Leve het onderwijs gesproken met beleidsmedewerkers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel van het gesprek was door te praten over de implementatie van de Wet Beroep Leraar en de rol van Leve het onderwijs bij nieuwe beleidsontwikkeling in de toekomst.

Lees verder

Wat is leve het onderwijs?

Leve het onderwijs is een initiatief ván schoolbesturen, vóór schoolbesturen, leraren en iedereen die het onderwijs liefheeft. Het is tijd dat bestuurders meer van zich laten horen. Om te laten zien hoe mooi het onderwijs in Nederland is en hoe goed de scholen en onderwijsprofessionals het doen!

Leve het onderwijs neemt de onderwijsprofessional serieus. Omdat wij in hen geloven. Soms vinden we ook dat dingen anders kunnen of moeten. Wetten, regels of ideeën van de overheid bijvoorbeeld, belemmeren ons soms om goed onderwijs te realiseren. Deze thema’s pakken we op en pakken we aan. Zodat we samen het onderwijs kunnen blijven vieren. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!