Menu

Basistraject ‘Stop het verplichten van toetsen (waaronder ook de doorstroomtoets) – voor 2024 en 2025

28 mei 2024
Categorie: Actualiteit

In september 2024 en in januari 2025 starten er weer nieuwe basistrajecten ‘Stop het verplichten van toetsen (waaronder ook de doorstroomtoets) van Leve Het Onderwijs!

Afgelopen schooljaar deden maar liefst 34 scholen, van verschillende besturen verdeeld over 3 regio’s door heel Nederland, mee aan dit traject.

Niet de gestandaardiseerde toets, maar het vakmanschap van de onderwijsprofessional en de ontwikkeling van het kind centraal!

Lees hieronder wat het traject inhoudt en wat het jou, je collega’s en je school oplevert:

Er worden twee lichtingen gestart:
– september 2024 (lichting 2)
– januari 2025 (lichting 3)

In de afbeeldingen hieronder staan de regio’s en data:

Ben je geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie (kosten etc) of meteen aanmelden!

Blijf op de hoogte van het initiatief ‘leve het onderwijs’

Wij zullen één keer per kwartaal een nieuwsbrief versturen

Wat is leve het Onderwijs?

Leve het Onderwijs! is een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Een beweging van bestuurders die bewegen van ‘doen zoals wij het altijd deden ’naar ‘werken vanuit de bedoeling’.

We delen kennis en expertise, doen (wetenschappelijk) onderzoek naar de nieuwe manier van besturen, dragen onze ervaringen uit en laten ons geluid horen bij beleidsmakers. Leve het onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!