Menu

13 maart 2024: Regio bijeenkomst voor bestuurders

8 januari 2024
Categorie: Bijeenkomsten

Op 13 maart 2024 organiseren wij de eerste regiobijeenkomsten van dit jaar. Graag delen wij op deze bijeenkomsten de lijnen waar we als Leve Het Onderwijs! mee bezig zijn en vragen we jullie mee te denken, uit te wisselen, vragen te stellen enz. Ook is er ruimte voor intervisie.

Lijnen

 • Bestuurlijke portretten
 • Stop nu het verplichten van toetsen (waaronder ook de doorstroomtoets
 • Complexiteit & Onderzoek
 • Uitdragen en voorleven manifest & communicatie
 • Campagne onderwijsregio’s

Op de regiobijeenkomsten hebben we extra aandacht voor:

 1. Campagne onderwijsregio’s
  We wisselen met elkaar uit hoe we aankijken tegen de verplichting van het oprichten van onderwijsregio’s en of er verschil is in perspectief tussen PO en VO en eventuele andere sectoren.
 2. Stop nu het verplichten van toetsen (waaronder ook de doorstroomtoets)
  We delen hoe het eerste traject van ‘Stop het verplichten van toetsen’ is verlopen voor de eerste 34 PO scholen die meededen aan dit traject, hoe we samen willen optrekken met het VO en hoe we verbinding houden met o.a. het Ministerie en de Inspectie.

Wees van harte welkom tussen 15 en 17/18 uur op één van de volgende locaties: Arnhem, Deventer, Oss, Haarlem.

Blijf op de hoogte van het initiatief ‘leve het onderwijs’

Wij zullen één keer per kwartaal een nieuwsbrief versturen

Wat is leve het Onderwijs?

Leve het Onderwijs! is een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Een beweging van bestuurders die bewegen van ‘doen zoals wij het altijd deden ’naar ‘werken vanuit de bedoeling’.

We delen kennis en expertise, doen (wetenschappelijk) onderzoek naar de nieuwe manier van besturen, dragen onze ervaringen uit en laten ons geluid horen bij beleidsmakers. Leve het onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!