Menu

Landelijke bijeenkomst 11 november

Meld je nu aan voor het komende live LHO evenement ‘Vier het Vakmanschap’!


Datum: donderdag 11 november
Tijd: 14:00 – 20:00 uur
Locatie: Bar Beton, Phythagoraslaan 101, 3584 BB Utrecht
Covid 19: Bar Beton doet geen Corona check omdat het bijeenkomst betreft met overleg en vergaderruimtes.

Het is weer tijd om elkaar echt te ontmoeten en samen een volgende stap te maken rondom Leve het Onderwijs. Na de laatste digitale bijeenkomst, die in het teken stond van ‘Dialoog’, gaan we dit keer focussen op het manifest onderdeel ‘Eigen ontwikkeling’. Een middag over samen leren, persoonlijke groei en een link met onderzoek en wetenschap. Naast mooie sprekers en het delen van inzichten, bouwen we samen een Academische werkplaats voor verbinding tussen theorie en praktijk. En er is een feestje te vieren: de doorontwikkeling van Leve het Onderwijs! We vertellen je graag meer op 11 november.

Dagvoorzitter: Jeroen Spanbroek (Stichting Westelijke Tuinsteden)

Keynote: Ruth Maas (Bestuurder bij Zorgcentra de Betuwe)
“Zo organiseren wij de menselijke maat in de praktijk”

Begeleiding van de Academische werkplaats: Jan Bransen (Radboud Teaching and Learning Centre, Nijmegen), Frederique Six (Vrije Universiteit, Amsterdam), Merel van der Wal (Research Methods Group, Universiteit Nijmegen) & Operation Education. 

Bestuurders die het Manifest met de 6 waarden van Leve het Onderwijs! hebben ondertekend en vanaf 11 november de beweging steunen d.m.v. een jaarlijkse donatie, mogen voor het breder trekken van het gedachtengoed een aantal collega’s uit het eigen bestuur meenemen. Denk hierbij aan directeuren en onderwijsprofessionals. Wil je je alsnog aansluiten en ondertekenen? Mail even naar info@levehetonderwijs.nl. Ben je niet aangesloten en wil je alleen 11 november participeren, dan zijn de kosten voor dit evenement € 250,00 pp.

Landelijke bijeenkomst 11 november

Meld je nu aan voor het komende live LHO evenement ‘Vier het Vakmanschap’!

Meer info

Regiobijeenkomst 7 september

Deze regiobijeenkomst ging in op het manifestonderdeel: Van controle naar vertrouwen.

Meer info

Informele bijeenkomsten september (2020)

Leve het Onderwijs! organiseert in september een viertal informele bijeenkomsten voor ondertekenaars van het manifest. Tijdens deze regionale ontmoetingen van gelijkgestemde bestuurders blikken we met elkaar terug op het afgelopen halfjaar en de betekenis van het manifest in deze periode. We zijn van 15:30 - 17:00 uur te gast bij een collega bestuur.

Meer info

Bijeenkomst (19-05-2021)

Op 19 mei 2021 stond weer een Leve het Onderwijs! bijeenkomst gepland.

Meer info

Extra lunchbijeenkomst over 'Stop nu het verplichten van toetsen' (12-03-2021)

Op 12 maart was er een extra online lunchbijeenkomst om met ondertekenaars in gesprek te gaan over het manifest 'Stop nu het verplichten van toetsen'.

Meer info

Online regiobijeenkomst voor bestuurders (04-03-2021)

Juist in deze tijd is het belangrijk om zo nu en dan samen te reflecteren en stil te staan bij de bedoeling van ons onderwijs. Waar zijn we van en waar doen we het voor? In deze roerige tijd willen we graag in dialoog zijn met elkaar en verbinding houden.

Meer info

Congrestival (31-10-2019)

Wij bestuurders staan weliswaar op relatieve afstand van de praktijk op onze scholen, maar dat wil nog niet zeggen dat onze impact beperkt is. Integendeel, onze manier van sturen is voelbaar tot in iedere klas. Maar hoe sturen we nu zodanig dat leerkrachten en leerlingen zich in die klas en daarbuiten gezien en gehoord voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen?

Meer info

Bijeenkomst (13-02-2020)

In een sprankelend nieuw decennium, wilden we graag samen een volgende stap maken rondom de beweging Leve het Onderwijs! Na het ‘Congrestival’ hebben we met de evaluaties in de hand een passend vervolg bedacht en vorm gegeven aan de eerste bijeenkomst. Deze was alleen voor bestuurders en werd ondersteund door experts uit de ‘workshots' van het Congrestival.

Meer info

Bijeenkomst (03-11-2020)

Op 3 november 2020 vond een online event plaats exclusief voor ondertekenaars van het Leve het Onderwijs! manifest.

Meer info

Blijf op de hoogte van het initiatief ‘leve het onderwijs’

Wij zullen één keer per kwartaal een nieuwsbrief versturen

Wat is leve het Onderwijs?

Leve het Onderwijs! is een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Een beweging van bestuurders die bewegen van ‘doen zoals wij het altijd deden ’naar ‘werken vanuit de bedoeling’.

We delen kennis en expertise, doen (wetenschappelijk) onderzoek naar de nieuwe manier van besturen, dragen onze ervaringen uit en laten ons geluid horen bij beleidsmakers. Leve het onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!