Menu

Wie zijn wij? Ontmoet Sylvia Veltmaat

18 oktober 2024
Categorie: Complexiteit

Maak kennis met de kerngroepleden van Leve Het Onderwijs!: Ontmoet Sylvia Veltmaat, bestuurder bij Flores Onderwijs in Arnhem en Renkum.

“Voor mij verwoorden de manifest items van Leve Het Onderwijs! de manier waarop ik als mens én professional in het leven wil staan. Dat maakt dat ik me vanaf het begin aan de beweging verbonden heb en de laatste jaren in het kernteam zit. Mij boeit hoe we de beweging kunnen concretiseren, kunnen laten zien dat dit echt beter werkt in het leren, voor de ontwikkeling van kinderen, maar ook voor onszelf! Wat is daarvoor nodig? Hoe we elkaar daarin kunnen ondersteunen? Hoe we dit kunnen verantwoorden?

Ik ervaar in de praktijk dat het werkt. Dat ervaar ik als mens, moeder van vier, partner van Marc, vriendin, bestuurder bij Flores Onderwijs en de vele andere rollen die ik heb. En soms mislukt het helemaal. Loop ook ik vast in alles wat vaak haaks staat op wat ik eigenlijk zou willen. Of pak ik het helemaal verkeerd aan. Dat hoort erbij. Daar leer ik van.

Wat me drijft – waarom ik het niet loslaat – is mijn liefde voor mensen. Het geloof in het potentieel van ieder mens. En de rotsvaste overtuiging dat ieder mens er toe doet. Dat we dat moeten willen. Opdat we een samenleving hebben waarin iedereen er mag én kan zijn. Ondanks de verschillen en ondanks het ongemak dat dit met zich mee kan brengen.

Vanuit een sterke wij omdat we als levende wezens in een levende omgeving staan (dus complexiteit), emancipatie, empowerment en participatie van iedereen (zelfs van alles wat leeft en niet leeft). Hierin ligt mijn focus op complexiteit en onderzoek besloten. Vakmanschap en meesterschap als kern voor het professionele bestaan. Ik ga er voor. Doe je mee?”

Nieuwsgierig en doe of denk je graag met ons mee? Je kunt altijd contact opnemen met één van onze kerngroepleden en/of mailen naar communicatie@levehetonderwijs.nl.

Blijf op de hoogte van het initiatief ‘leve het onderwijs’

Wij zullen één keer per kwartaal een nieuwsbrief versturen

Wat is leve het Onderwijs?

Leve het Onderwijs! is een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Een beweging van bestuurders die bewegen van ‘doen zoals wij het altijd deden ’naar ‘werken vanuit de bedoeling’.

We delen kennis en expertise, doen (wetenschappelijk) onderzoek naar de nieuwe manier van besturen, dragen onze ervaringen uit en laten ons geluid horen bij beleidsmakers. Leve het onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!