Menu
Wat is leve het onderwijs?

Helma van der Hoorn bij NieuwBestuur Dutch Davos van New Business Radio

06 juli 2018
Categorie: register

Op 25 juni was Helma van der Hoorn op bezoek bij NieuwBestuur Dutch Davos van New Business Radio.

Beluister hier de uitzending

Ook binnen het onderwijs is circulariteit een thema, maar hoe ziet men dat binnen de beroepsgroep? In de tweede aflevering van NieuwBestuur Dutch Davos spraken Glenn van der Burg en Mildred Hofkes met Jet de Ranitz van Hogeschool Inholland en Helma van der Hoorn van SaKS!

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien en van lineaire groei is eindig. Simpelweg omdat we maar één planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij de circulaire economie, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen eruit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Davos. In aanloop daarnaartoe wordt er een reeks radioprogramma's gemaakt, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

In deze tweede aflevering stond het onderwijs centraal. Te gast zijn Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter Hogeschool Inholland en Helma van der Hoorn, bestuursvoorzitter SaKS basisscholengemeenschap Alkmaar.

Deze aflevering van NieuwBestuur Dutch Davos werd mede-mogelijk gemaakt door FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank.

Presentatie: Glenn van der Burg 

Voeg een reactie toe

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:Reacties (0)


Gerelateerde artikelen binnen register

Overleg PO-Raad d.d. 2 juli 2018

Lees verder

Helma van der Hoorn bij NieuwBestuur Dutch Davos van New Business Radio

Lees verder

Minister Slob stuurt brief aan schoolbesturen over het lerarenregister

Lees verder

Wat is leve het onderwijs?

Leve het onderwijs is een initiatief ván schoolbesturen, vóór schoolbesturen, leraren en iedereen die het onderwijs liefheeft. Het is tijd dat bestuurders meer van zich laten horen. Om te laten zien hoe mooi het onderwijs in Nederland is en hoe goed de scholen en onderwijsprofessionals het doen!

Leve het onderwijs neemt de onderwijsprofessional serieus. Omdat wij in hen geloven. Soms vinden we ook dat dingen anders kunnen of moeten. Wetten, regels of ideeën van de overheid bijvoorbeeld, belemmeren ons soms om goed onderwijs te realiseren. Deze thema’s pakken we op en pakken we aan. Zodat we samen het onderwijs kunnen blijven vieren. Doe je ook mee? Leve het onderwijs!